Meiden 13-16 jaar

Deze groep is speciaal voor meisjes die op een school voor voortgezet onderwijs zitten (VMBO, HAVO, VWO).

Meisjes in de puberteit zetten hun eerste stappen op het gebied van relaties aangaan. Daarbij is het vaak nog erg zoeken naar wat ze wel en niet willen. Meisjes vinden het soms moeilijk om Nee te zeggen tegen hun vriendje.

Ook gaan meiden van deze leeftijd steeds meer met vriendinnen op stap en gaan ze langzamerhand het nachtleven verkennen. Zij komen dan wel eens voor moeilijke situaties te staan, zoals wanneer ze lastiggevallen worden op straat of op de dansvloer, of wanneer ze bijvoorbeeld langs een groep dronken jongeren moeten.

In een basiscursus Weerbaarheid en Zelfverdediging leer je letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen te blijven staan in lastige, bedreigende en gevaarlijke situaties.

De cursus bestaat uit een combinatie van fysieke en mentale werkvormen. Oefeningen met ademhaling, stemgebruik, stevig staan, houding en uitstraling helpen je om je weerbaarheid te vergroten. En natuurlijk leer je ook effectieve technieken om los te komen uit allerlei grepen en om jezelf daadwerkelijk te kunnen verdedigen als dat nodig is.

Je oefent om je grenzen te stellen en je gaat je eigen kracht ervaren. Je bent sterker dan je denkt!

Verder wordt er in de meidengroep ook gepraat, over grenzen: wat vind je wel en niet goed, hoe zou je reageren als... etc. Ook het onderwerp Loverboys komt aan de orde.

Z

Ben je een meisje tussen de 13 en 16 jaar en herken je dit:

Ben je bang om bv. ’s avonds alleen over straat te gaan?

Vind je het soms moeilijk om Nee te zeggen?

Wil je je eigen grenzen beter kunnen voelen èn aangeven?

Wil je leren hoe je jezelf kunt verdedigen als dat nodig is?

Wil je je eigen kracht ontdekken en leren gebruiken?

 

Geef je dan op voor de cursus Zelfverdediging en Weerbaarheid! 

 

Zie ook: Actueel Aanbod!

 

Privéles

Niet voor iedereen is het deelnemen aan een groep de beste aanpak. Daarom biedt Bokita Trainingen ook de mogelijkheid om voor uzelf of uw kind(eren) privéles te krijgen. In dat geval kan de training precies op uw wensen afgesteld worden.

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen en uw wensen bespreken.

 

Bezoek ons ook op Facebook!

 

"Ik heb geleerd wat je kunt doen in ongemakkelijke situaties om je zelfverzekerder te maken en als het erop aankomt, hoe je jezelf kunt verdedigen."

Veronique (14 jaar).

"Ik voel me zelf zekerder, maar ik mag nu ook meer van thuis, haha."

Claire (15 jaar)

"Leukkkk! Onwijs gezellig, leerzaam en nuttig. Nu alleen kijken of het nog in mijn hoofd zit bij een 'echte' situatie."

Corien (17 jaar)