Weerbaarheid en Veiligheid voor senioren

 

Gevoel van (on)veiligheid

De laatste jaren horen, zien of lezen we veel over agressie en geweld: agressie op straat of tegen hulpverleners, huiselijk geweld, inbraken, overvallen etc. Ook lijkt het of meer mensen een kort lontje hebben tegenwoordig.

Bij veel mensen is dan ook het gevoel van onveiligheid toegenomen. Of dit nu wel of niet terecht is, het is jammer als dit gevoel van onveiligheid u belemmert om activiteiten te ondernemen. Een training Weerbaarheid kan u helpen om u weer een veiliger en zekerder gevoel te geven, en om uzelf te kunnen verdedigen in geval van nood.

Cursus

De cursus Weerbaarheid en Veiligheid voor senioren bestaat uit 6 lessen van 2 uur (inclusief een koffie-/theepauze). De training is opgebouwd uit 3 onderdelen: weerbaarheid, zelfverdediging en oefenen met lastige situaties. 

Bij het onderdeel Weerbaarheid kunt u denken aan stevig staan-/ balansoefeningen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen,  stemgebruik, leren inschatten van (on)veilige situaties, zelfverzekerd over straat lopen, en voor uzelf opkomen (grenzen stellen)

Bij het onderdeel Zelfverdediging leert u enkele simpele technieken als een stoot, een trap en uzelf bevrijden als u vastgepakt wordt. Vergis u niet, u heeft meer kracht dan u denkt!

Oefenen met lastige situaties doen we ook. U kunt hierbij denken aan:

  • hoe ga ik om met een opdringerig iemand aan de deur 

  • hoe kan ik veilig langs een (bedreigende) groep jongeren lopen

  • wat doe ik als mensen dingen voor mij doen die ik eigenlijk niet wil

  • hoe kan ik 'nee' zeggen zonder de ander te kwetsen

  • hoe kan ik duidelijk maken wat ik wel graag wil

  • hoe kan ik mij veiliger voelen in mijn huis of op straat

  • enzovoorts.

In de cursus is ook ruimte voor uw eigen vragen of situaties. Naast het oefenen krijgt u ook tips.

 

Hoe reageert u als iemand te dicht bij u staat als u wilt pinnen?

Bent u wel eens bang om langs een groep jongeren te lopen?

Vindt u het soms moeilijk om 'nee' te zeggen, of om te zeggen wat u juist wél wil?

Voelt u zich weleens onveilig binnenshuis of op straat?

Zou u willen weten hoe u zichzelf kunt verdedigen als iemand u vastgrijpt?

 

Een cursus Weerbaarheid  voor Senioren kan u hierbij helpen!

 Zie ook: Actueel Aanbod!

Privéles

Niet voor iedereen is het deelnemen aan een groep de beste aanpak. Daarom biedt Bokita Trainingen ook de mogelijkheid om voor uzelf of uw kind(eren) privéles te krijgen. In dat geval kan de training precies op uw wensen afgesteld worden.

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen en uw wensen bespreken.

 

Bezoek ons ook op Facebook!

 

 

"Zelfvertrouwen vond ik niet genoeg in moeilijke situaties. Ik wilde ook graag technieken oefenen om mezelf goed te kunnen verdedigen. Antoinette heeft gezorgd dat ik beide nu goed onder de knie heb. Ze bouwt de lessen knap op en weet een open en prettige sfeer te creëren. Aan het eind van de cursus heb ik ook ontdekt dat ik in kritieke situaties veel meer kracht kan ontwikkelen dan ik ooit had gedacht. Deze cursus had ik veel eerder moeten volgen."  Marijke (65 jaar)